Lokala regler 2024 för Burviks golfklubb

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1, handicapreglerna och amatörreglerna samt följande Lokala regler:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid kansliet i klubbhuset och på hemsidan (burvik.se).

Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling. För den fullständiga svenska texten till en lokal regel där hänvisning är till Modell för lokal regel, se R&A app Regler för golfspel, Committee Procedures Kap 8 eller Spel och tävlingsinfobanken på SGF:s hemsida under Lokala regler.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

 

 1. Out of bounds (Regel 18.2)

Vid spel av hål 2, är vänster sida av hålet, i höjd med green, som definieras av vita pinnar, out of bounds. Utsträckningen begränsas av dubbla vita pinnar. Modell för lokal regel A-4 är tillämpbar.

Vid spel av hål 10, är vänster sida av hålet, som definieras av vita pinnar, out of bounds. Utsträckningen begränsas av dubbla vita pinnar. Modell för lokal regel A-4 är tillämpbar.

Vid spel av hål 18, är vänster sida av hålet, i höjd med padelbanan med ställplatsparkering, som definieras av vita pinnar, out of bounds. Utsträckningen begränsas av dubbla vita pinnar. Modell för lokal regel A-4 är tillämpbar.

 1. Pliktområden (Regel 17)

Det röda pliktområdet på vänster sida av hål 16, som bara är definierat på en sida, sträcker sig oändligt. Modell för lokal regel B-1 är tillämpbar.

Det röda pliktområdet på höger sida av hål 11, som bara är definierat på en sida, sträcker sig oändligt. Modell för lokal regel B-1 är tillämpbar.

 1. Onormala banförhållanden (Regel 16)

Område definierat av myrstackar, planteringar samt nysått gräs är spelförbudszon som ska behandlas som ett onormalt banförhållande. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt Regel 16.1f. Modell för lokal regel E-8.1 är tillämpbar.

Mark under arbete inkluderar berg i dagen i områden som klippts till fairwayhöjd eller lägre. Modell för lokal regel F-1 är tillämpbar.

Mark under arbete inkluderar områden som är skadade av arbetsmaskiner i områden som klippts till fairwayhöjd eller lägre. Modell för lokal regel F-1 är tillämpbar.

 

Beslutade av Burviks GK:s regel- och hcp-kommitté 2024-05-19

Golfbilar

GENERELLT

 • Årlig kontrollbesiktning är inte aktuellt för golfbil
 • Golfbil är befriad från fordonsskatt
 • Golfbil som är oregistrerad får inte köras
 • Trafikförsäkring är obligatorisk för golfbil.
 • Den som har B körkort (från 18 år) får köra golfbil på spelytor och anlagda transportvägar inom golfanläggning. Om man inte har B körkort krävs istället förarbevis från Transportstyrelsen (16 år)
 • Vid bruk av alkohol och droger gäller samma regler som för trafik på allmän väg

Regler – BURVIK

 • Eldriven golfbil och golfmoped får framföras på golfbanans spelytor samt på transportvägar och liknande inom golfbanan under förutsättning att fordonet inte framförs med högre hastighet än 20 km/tim.
 • Golfbilen ska framföras på ett sätt som tar största möjliga hänsyn till banan.
 • Man ska så långt det är möjligt köra i ruffen. Är man tvungen att korsa fairway ska golfbilen köras rakt över, det vill säga 90 grader mot spelriktningen.
 • Golfbilen ska inte köras närmare än 15 meter från greenkant. Det är absolut förbjudet att köra mellan greenbunker och green. Det är inte heller tillåtet att köra upp på teeytor, i hinder eller på greenytor.

Regler – BURVIK vid TÄVLINGSSPEL

 • Vid klubbtävlingar fordras godkänt läkarintyg för användandet av golfbil.
 • Det är tillåtet transportera partners eller en medspelares/motspelares utrustning på spelarens golfbil.
BANMARKERING INNEBÖRD
Vit Out of Bounds
Röd Pliktområde
Blå Mark under arbete ( MUA )
Blå med grön topp MUA, spel förbjudet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng