Välkommen med din bokning!

Öppettiden, priser mm

Öppettider, priser mm

Öppettider
Alla dagar 07:00 – 22:00

Priser
Måndag till fredag klockan 16-20:30 samt lör- och söndag klockan 10-16: pris 360 kr för 90 minuters spel
Övrig tid: 180 kr för 60 minuters spel.

Utrustning
Racket finns att låna i golfshopen i klubbhuset. I shopen kommer du också att kunna köpa bollar och racket.

Restaurang
Restaurangen i klubbhuset nära padelbanan erbjuder lunch och fika under säsong.
https://burviksgolfrestaurang.se

Vett och Etikett
Vi förväntar oss att ni padelspelare uppträder korrekt och visar respekt för områdets boende och övriga gäster. Vid spel på Burviks padelbana så är alkohol förbjudet. Spel med bar överkropp undanbedes tack.

Fakta om Padel

Fakta om Padel

Padel i korthet

 • Padel är en av Sveriges snabbaste växande sporter. Padel spelas på en 10 x 20 meter stor bana med ett nät i mitten och tre meter höga väggar runtom banan.
 • Spelet inleds med en serve, där spelaren studsar bollen i marken och slår ett underarmsslag som ska landa i rätt ruta. Därefter är spelet igång. Spelaren kan sedan välja om den vill slå bollen på volley eller låta den studsa. När bollen studsat i marken kan den dessutom studsa i väggen innan den returneras till motståndaren. Skulle bollen däremot slå i väggen innan den studsat i marken är den ute och därmed död. Spelet pågår till dess att bollen studsat två gånger i rad på banan eller en spelare slagit ut eller i nät.
 • Padel spelas i dubbel och poängräkningen är samma som används i tennis; 15, 30, 40 och game. Sex games utgör ett set och de flesta matcher spelas i bäst av tre set.

Kortfattade regler

 • Man spelar alltid dubbel (på den vanliga banan, 10×20 m)
 • Poängräkning är samma som tennis
 • Linjerna på planen används endast vid serve
 • Serve ska slås underhands och studsa i motspelarnas serveruta
 • Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig
 • Man har två servar på sig
 • Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken
 • Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg
 • Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva
 • Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida

En serve i padel ska alltid slås underhands

Detaljerade regler padel

Reglerna i padel är i många fall likt tennisens regler men det finns några undantag, exempelvis regler angående väggarna.

Poängräkning

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.

I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.

I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.

Serve

Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i, eller under, midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen.

Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serveruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.

Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.

Väggarna

Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen, det kan vara användbart om man hamnar i en trängd situation.

Gallret får bollen endast studsa upp på när man ska ta emot en boll. Bollen är då levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.

Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.

Hur vinner man poäng?

I padel vinner man poäng om:

 • Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida
 • Motståndaren slår bollen i nät
 • Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur ”buren” eller direkt på en av dina väggar
  • Notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren. Om bollen smashas utanför är det ok för motståndaren att springa utanför planen och ta bollen innan den studsat
 • Motståndaren slår bollen i sitt eget galler
 • En motståndare träffas av bollen

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng