Damkommittén

MÅLSÄTTNING

Damkommitténs målsättning är att skapa förutsättningar för social samvaro och gemenskap för kvinnliga medlemmar på Burvik GK. Det gör vi bland annat genom att ordna tävlingar, damträning, sätta ihop lag för deltagande  i cuper och tävlingar.

Vi spelar ”Damtävling” varje onsdag. Anmälan görs i GIT och resultaten redovisas i GIT och är handicapgrundande.

Vi startar säsongen första onsdagen maj och avslutar säsongen den sista onsdagen i september.

Tävlingsprogram för säsongens tävlingar tas fram och anslås i klubbhuset på damsektionens egen anslagstavla. På säsongsavslutningen delas flera priser ut. Vi uppmärksammar bland annat den som deltagit i flest onsdagstävlingar och den som gjort flest Birdies under säsongens tävlingar.

Vill du engagera dig? Är du intresserad av att hjälpa till med arrangemang vid onsdagstävlingar, har kontakter som kan fixa fina priser, eller har idéer om aktiviteter? Tveka inte att kontakta oss i Damkommittén.

KONTAKTA OSS

Ansvarig

Catharina Tavakolinia mobil 0733705865 ctavakolinia@gmail.com

Övriga 

Anna Breidenskog mobil 0709391211 anna@brobymark.se

Kerstin Lardner mobil 0703209943 kerstin.lardner@gmail.com

Anna-Lena Norling mobil 0705092444 anna-lena.norling@telia.com

Ta gärna kontakt med oss!

SÖNDAGSTÄVLING

Vi tänker anordna söndagsspel för damer! Tanken är att ordna söndagstävlingar så att de damer som är medlemmar och fortfarande yrkesarbetar och bara kan spela på helger ska ges möjlighet att ”tävla” varje vecka. Vi vill gärna veta hur många som är intresserade? Tanken är att vi går ut några bollar vid ca 12-13 tiden söndagar.

Maila intresse till Anna Breidenskog anna@brobymark.se

Nu planerar vi för nästa säsong 2023

Tack för den här säsongen. Nu blickar vi framåt. Vi som tagit över ansvaret för Damkommittén kommer införa en del förändringar inför nästa säsong. Vissa förändringar är baserade på de enkätsvar vi fick in i samband med avslutningen den 28  september.

Onsdagstävlingarna kommer spelas förmiddagar för att kunna erbjuda en social plattform med gemensam lunch och prisutdelning i direkt anslutning till avslutad runda. Genom enkäten förstod vi att det var lika många som önskade spela förmiddag som eftermiddag.  

Fler olika tävlingsformer, vi har fått propåer och önskemål om fler olika tävlingsformer såsom scrambel, greensome, Irish greensome, Foursome, Bästboll/Sämstboll, Köpenhamnare, scratch spel (bara brutto räknas), Gula bollen, Snörtävling, Flagg tävling etc. Vi lovar att ta till oss av detta och kommer ta fram ett helt nytt tävlingsprogram för onsdagarna.

Deltagaravgift i enlighet med en majoriteten av enkätsvaren kommer vi införa en ny deltagaravgift om 50 kr. Pengarna går oavkortat till priserna vid varje tävling. Ju fler som spelar/betalar ju finare priser.

Priser – enligt önskemål kommer vi ha flera priser varje onsdag. Förutom bästa score så tävlar vi om närmast ”flagg” på korthålen. Vi kommer även uppmärksamma varje birdie på onsdagstävlingarna.

Birdieträdet – nytt för kommande säsong (2023) är att endast birdie som är gjord på onsdagstävling eller annan av Burvik GK anordnad tävling (singel) som är redovisad i GIT räknas. Allt för att sporra Burviks damer att delta i tävlingar!

Vi ses nästa säsong !

Catharina Tavakolinia, Anna Breidenskog, Kerstin Lardner, Anna-Lena Norling

Solheim Cup

Vill du vara med och spela Solheim Cup?
Vi spelar matchspel mot Roslagens damer. Det är 12 damer i varje lag. Matchspel genomförs vid 4 olika speltillfällen, 2  ggr på Roslagens GK och 2 ggr på Burvik GK.

Vi återkommer om datum

Vi hoppas att du vill vara med och spela för Burviks färger!

Anmälan gör du till: anna-lena.norling@telia.com

LADYS CUP

Nästa säsong ska vi genomföra Ladys Cup igen. En större tävling som Burvik arrangerat tidigare år. Den ska inte bara locka Burviks damer utan spelare från hela landet. Vi behöver en projektgrupp som ska jobba med tävlingen. Vi tänker att den ska vara en lördag i juni eller augusti. Vill du vara med att arrangera, vara funktionär, eller kan hjälpa till att hitta sponsor till tävlingen. Kontakta Catharina Tavakolinia ctavakolinia@gmail.com

Onsdagsgolfen

Onsdagsgolfen vår återkommande DAMTÄVLING spelas varje vecka. Vi spelar fyrbollar med starttider från klockan 09.00 och framåt. Anmäler sig gör man i GIT och resultaten registreras och publiceras i GIT. Efter tävling samlas vi för gemensam prisutdelning och lunch (valfritt att äta förstås) i golfrestaurangen.

Anmälan görs på GIT med start första onsdagen i maj och säsongsavslutning sista onsdagen i september.

Deltagaravgift 50 kr oavsett hur många som spelar. Pengarna går oavkortat till vinster, så ju fler som spelar ju finare priser.

Priser delas ut till bästa score, närmast flagg på korthål, birdie och bästa in/utrunda. OBS! Priser delas endast ut till de som stannar på den gemensamma prisutdelningen 

RONJA CUP

Inför säsongen 2023 ska vi göra ett nytt försök med Ronja cup. Reglerna är att 2 stycken lag spelar matchspel mot varandra.

Dag 1 spelas först 18 hål bästboll 2 manna och sen 18 hål Foursome.

Dag 2 spelas 18 hål matchspel individuellt

Lagkaptener  för respektive lag ansvarar för att ta ut laget och ska sätta samman bollar med liknande handicap.

Varje matchvinst ger 1 poäng. Oavgjord match ger 1/2 poäng. Om lagen får samma poäng ska särspel genomföras. Särspel sker i Foursome på hål 1-3 till ett avgörande sker.

Vi återkommer datum för Ronja Cup och vilka som kommer vara lagkaptener för respektive lag.

Birdieträdet

GRATTIS! Har du gjort en BIRDIE på en onsdagstävling eller någon annan av Burviks tävlingar (singel) som finns i GIT ? Då är du kvalificerad att hänga upp en fågel i vårt fina Birdieträd. Skriv namn och datum och vilken tävling du deltagit i,  häng upp fågel på aktuell krok för det hål du gjorde birdie.

Pris till den som fått flest birdies under säsongen utlovas.

Vill du ha någon att spela med?

Burviks damer har en whatsapp grupp där du kan söka sällskap för en runda. Kom ihåg att när någon efterfrågar spelkompis i gruppen ska du bara svara om du vill/kan spela. All annan information undanbeds. Är du inte med ännu ? Skicka ditt namn och telefonnummer till Catharina Tavakolinia så blir du tillagd i gruppen.

GOLFRESA 2023

Här kommer vi uppdatera med nästa års planerade och gemensamma utflykter och resor. Håll utkik !

SERIESPEL

Burvik GK deltar med flera lag i Upplands seriespel. Vill du vara med? Vi spelar scratch spel vid minst 4 tillfällen på säsongen. Lagledare för respektive lag sätter ihop de 3 spelare med bästa handicap och som lyckats toppa formen inför varje tillfälle.

Damer 50 – kontakta lagledare (inte klart)

Damer 60 – kontakta lagledare Catharina Tavakolinia ctavakolinia@gmail.com

Damer 70 – kontakta lagledare Astrid Rehnberg astrid.rehnberg@gmail.com

Damer 75 – kontakta lagledare (inte klart)

Minnesanteckningar – Möten

Damernas nyhetslistning

Damgolfen 14 september

Idag den 14 september var vi 7 spelare. Anna-Lena Norling hade en bra dag och vann på 70 slag. Astrid Rehnberg kom 2:a på fina 71. Tyvärr lyckades ingen pricka green på hål 14 🤷‍♀️. Så inget pris [...]

Damgolfen 31 augusti

Idag, 31 augusti, spelade vi slaggolf. Totalt 8 tävlande. Närmast hål på 2:an var   Catharina Tavakolinia. Bästa totalscore med 72 netto  Irene Liv. Bästa ut 21 poäng Catharina. Irene var bäst in [...]

Damgolfen vecka 33

Förra veckan var det rekordstort antal deltagare på ”Damgolfen”. Har förstått att närmast håltävling var populär. Så nu på onsdag är det närmast hål på fler hål: 2:an, 8:an och 12:an. Utöver det [...]

Damgolfen 10 augusti

Onsdagen 11 augusti var vi ett rekordstort gäng som spelade damgolf. Vi tävlade om nästa totala score, men även bäst ut och bäst in. Utöver det kunde man även vinna på pricksäkerhet genom att [...]

Seriespel omgång 3

För tredje gången i år har vi i lag D60 representerat Burvik i seriespelet. Den 9 augusti spelade vi i Uppsala. I riktig högsommarvärmen såg Maria Sköldborg med sin 3:e plats och Anneli Kjellberg [...]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng