In Boende, Gäster, Medlemmar

Texten är skriven av Golf Plaisirs representanter:

Efter midsommar, sill, smultron, glass, saltstänk med dopp i havet, massa fotbolls EM och jobb med golflektioner i kvadrat fortsätter vi Golf Plaisir Resetouren och det i äkta sommarstil.
Roslagen – bara namnet smakar sommar!! Och det är väl ingen tillfällighet att befolkningen går från 60 000 till närmare 200 000 här på sommaren.
Vi är på Burviks golfklubb där naturen är i fokus, ja hela landskapet luktar idyll och det råder tystnad över hela området, en riktig sommaroas och vi hälsar på mitt i deras golfvecka. Ja kanske är det inte tystnad här just idag på denna golffest. Här svischar golfbilarna förbi på de små gatorna som små myror på rad. Det är antagligen ett av Sveriges golfbiltätaste område med över 85 privata golfbilar som trafikerar de här smågatorna. En härlig tillvaro som en av medlemmarna uttryckte det som bor i ett av fritids- eller permanenthusen man ser flitigt runt banan. Startfältet är fullt och semesterfirarna förväntansfulla. Det råder en härlig , bubblande, levande stämning mitt i tystanden.
Banan öppnades för spel 1992. Men som samtliga banor i Roslagen har arkitekterna stått inför utmaningar. I Roslagens grovhuggna natur där berg, skog, tjärn och lera lever i symbios är det inte lätt att anlägga golfbanor. När isen huserade här stod Roslagen emot så gått den kunde och resultatet är denna vackra Roslagsnatur med mäktiga, mörka bergknallar och tät skog som gör att det faktiskt blir lite snävt och trångt vid vissa tillfällen på banan.
Nu får vi se om spelarna står inför lika stora utmaningar som arkitekterna , och för de som klarar det ,samma vackra belöningar!
Och det är ju inte den enda utmaningen som väntar idag. Danmark tar ju sig an den Tyska maskiinen i åttondelsfinalen i fotbolls EM. För husfridens skull borde jag nog hålla på Tyskland (då Stephan är från Tyskland). Men egentligen håller jag nog lite på våra grannar, men det säger jag inte 😊
1992, samma år som Burvik GK öppnade stod de båda i finalen mot varandra här i Sverige! Kommer ni ihåg hur det gick då!!??

 

Vinnare i tävlingen blev Ida Salomonsson och Emma Bäckström på 61 slag. För hela resultatlistan, klick här.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng