In Boende, Gäster, Medlemmar

Hösten är här med allt vad det innebär. Ett stort problem för morgontidiga golfare är frosten. När det ligger frost på banan så får den ej beträdas av spelare (eller promenerande). Varför är det så kan man undra?

Jo för gräset innehåller fortfarande mycket vatten och har inte hunnit anpassat sig till den kyligare säsongen. Risken är därför större att gräset skadas eller till och med dör om golfarna (eller andra) kliver omkring på det. När en person går över en frusen green eller fairway så lämnar personens fotspår märken långt in på våren. Gräset dör ju där personen i fråga har gått omkring och då tar det tid innan greenerna eller fairway repar sig.

Så fort frosten har släppt på banan så är det okej att gå ut och spela, så länge receptionen/kansliet har öppet så är det vi som ger klartecken för spel. Här på Burvik följer vi starttidsschemat för dagen, vilket betyder att de som har dagens första bokade starttid är de som kommer att få gå ut först när det blir tillåtet med spel igen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng