In Gäster, Medlemmar

Slaget om Roslagen

Herrar

Den sista av de fyra omgångarna spelades på Roslagens GK den 2 september.
Vi vann den jämna bortamatchen med 10,5 mot 9,5. Vilket gjorde att vår totalseger skrevs till 33 – 27.
Bra spelat av alla i vårt lag. Lennart Martling har skänkt ett vandringspris, vilket kommer att finnas till beskådan uppe på klubbhuset. Vi har nu 3 inteckningar medan Roslagen har två. Som vanligt blir sammanfattningen: Spännande men fram för allt mycket trevligt!
Håll utkik efter inbjudan till nästa års drabbningar, vilken jag kommer att skicka ut någon gång fram mot våren.

Damer

Även damerna spelade i år Slaget om Roslagen och även där stod Burvik som segrare:

Datum Spelform Plats Resultat Roslagens GK Resultat Burvik GK
3/6 Greensome Burvik 1,00 5,00
24/6 Bästboll Roslagen 4,00 2,00
29/7 Singel Burvik 3,00 9,00
2/9 Singel Roslagen 7,50 4,50
Sammanlagt resultat 15,50 20,5

 

Seriespelet

I år hade vi 11 lag i de olika divisionerna, alla kämpade väl men vissa lag hade ibland svårt att få ihop fulla lag, det måste vi fixa till nästa år.

Damer 50

Vi spelade sista omgången för säsongen förra söndagen den 8 september. Vårt lag kom på femte plats i div 2. Vi har kämpat på, och spelet har varit lite upp och ner. Trevligt har det förstås varit och banorna och klubbarna vi spelat på har varit bra och bemötandet jättetrevligt. Vi som spelat för Burvik i D50 i år är Helena Melander, Carina Eriksson, Anneli Kjellberg och Maria Sköldborg.

Damer 60

Laget spelade i div 2 där de kom 8:a.

Damer 70

Lag 1
Resultatet i år inte ”något man skriver hem om” resultatmässigt i alla fall.
Laget spelade i div 2 och har bestått av Leena Autere-Lundin, Birgitta Månsson, Agneta Thurlin, Kristina Backteman, Eva Ledeus, Lena Fritjofsson, Carin Daleke och Yvonne Stattin.
Tävlingen har gått på Enköpings GK, Friiberghs GK, Sigtuna GK och sista gången på Arlanda Stad, nya banan.
Vi har kämpat men nått endast till 10:e plats av 11 deltagande lag.
Tack alla som ställde upp för Burvik lag 1 i D70!
Lag 2

Laget spelade i div 2 och kom 7:a.

Herrar 50

Spelade i div 2 där de kom 5:a.

Herrar 60

Lag 1

Vi spelade i div 2 och hade som mål att bli kvar där vilket vi även klarade med minsta möjliga marginal, vi blev 6:a, då vi hade svårt att ihop 4 spelare till varje omgång. Vi som spelade var Crister Boork, vårt ankare, Björn Viberg, Christer Hansson, Peter Berglund och Micke Lundin

Lag 2
Vi kom 3:a av 7 lag i div. 3 Deltagit har Leif Tärnstedt 4, Veijo Hjerpe  4, Jerka 3, Magnus Gustavsson 2 och Bertil Hellberg  1.

Herrar 70

Lag 1

Laget bestod av Olle Thurlin, Lasse Muhrén, Tapio Antalainen( Wallu), Arne Norling, och Göran Wiik.

Vi  kom upp i Div 1. 2019 där vi möter betydligt starkare lag  – Uppsala GK, Golf Uppsala, Vassunda, Roslagen, Älvkarleby, Enköping samt Sigtuna.

Vi var alla i laget överens om att kämpa hårt för att vinna men med en mer realistisk målsättning att komma i mitten och få vara kvar i Div.1 även 2020.

Spelplatser var, Älvkarleby, Väddö, Älvkarleby och Johannesberg.

Väder och banor har varit på våra speldagars sida och härligt att se att banor återhämtat sig så fint från förra årets torka. Bemötandet när vi kommer är proffsigt och vänligt MEN här vill jag speciellt ge Älvkarleby ett erkännande – ni är bäst på organisation och bemötande och detta utan jämförelse!

VI ÄR KVAR I DIV I!!!!! men vi vann inte …. 2020 here we come!

Vi i laget var jämna och höll oss i snitt runt 88 slag för alla 12 rundorna – vilket räckte till en 5´e plats bland de nio lagen. Vi har haft trevligt ( fikat innan), samåkt för sällskapets skull och för att spara miljö och bränsle,  käkat luncher och  varit taggade inför varje omgång.

Lag 2
Vi vann vår serie i överlägsen stil till slut och vi var ett antal pojkar som växlade om så att alla fick spela som var uttagna till seriespelet i vårat lag . Andra året i rad som vi vann vår serie. Så nu går vi till div 2
Torbjörn Liiv gjorde sin bästa runda på år o dag på en av serietävlingarna och sänkte sig rejält o det kommer att ta flera år innan han är tillbaka på sitt gamla handikapp

Herrar 75

Lag 1

Vi kom på tredje plats i division 2. Vår största stjärna har Kurt Folkesson varit men Lennart Gustafsson  och Anders Strid har gjort gedigna insatser. Lennart Daleke har bara deltagit en gång med ett resultat som inte räckte till ett av de två bästa som ju räknas. Det var på Edenhof vi spelade , Kurt var bäst av alla och fick pris och med Anders goda resultat vann Burvik den omgången.

Lag 2
Laget spelade i div 3 där de kom 6:a.

Krögarslaget

Årets sista större tävling avgjordes de 21 september där 32 st 2 mannalag spelade Irish Greensome. Det blev en mycket jämn tävling där bara segrarna stack ut lite extra. Astrid och Bengt Rehnberg vann nämligen på 44 poäng med hela 5 lag på 41 poäng. Bäst där på lägre handicap, våra nya medlemmar och grannar, Kerstin Stagnér och Björn Larsson, hjärtligt välkomna. Trea blev Skäll & Co, dvs Carita Rundqvist och Kjell Härke.

Årets sista tävling,Luciaslaget, spelar vi lördagen den 14 december om inte snön ligger meterdjup.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng