In Gäster, Medlemmar

Det vinnande laget Filbornaskolan lag 1 med Maja Stark, Linn Grant, Ludwig Åberg och Emanuel Olofsson

 

Den 19 – 20 september avgjordes årets upplaga av Skol-SM på Burvik där 16 av Sveriges golfgymnasier deltog däribland de två skolorna med riksintag som ställde upp med 2 lag var, Filbornaskolan från Helsingborg och Celsiusskolan från Uppsala.

Tävlingen avgjordes under två dagar med fyra foursomes den första dagen och fyra singlar den andra. Lagens sammanlagda slag under de åtta rundorna räknades ihop till lagets totalscore.

Den första dagen var vädrets makter inte på vår sida men på onsdagen tittade solen fram långa stunder. Många av spelarna beundrade banan, både för dess layout och skick trots regnandet dag 1. Under inspelsvarvet noterades en HIO av Daniel Holmberg från Katrinelundsgymnasiet i Göteborg och Öijareds Golfklubb vilket visar klassen på de som deltog, vi lär nog få höra mer om dessa i framtiden även om fler av dem redan visat framfötterna internationellt.

Efter dag ett skilde det bara 1 slag mellan ettan och tvåan men när krutröken lagt sig visade det sig att Filbornaskolans lag 1 tog hem SM-titeln med 7 slag före tvåan Celsiusskolan lag 1. Vinarresultatet blev 10 under par alltså i snitt 70,75 slag per runda. Allra bäst individuellt var dock David Nyfjäll från Celsiusskolan med 6 under par följd av Linn Grant i vinnarlaget med 4 under.

Det vinnande laget bestod bland annat av Maja Stark, Abbekås Golfklubb, och Linn Grant, Rya Golfklubb, som båda var med och representerade Europa i Junior Solheim Cup i somras. Med i samma lag denna vecka hade vi också Ludvig Åberg från Eslövs Golfklubb som i fjol vann Skandia Junior Open på Vasatorp. Fjärde lagmedlemmen var Emanuel Olofsson från Karlshamns Golfklubb. Liksom Ludvig har Emanuel en vinst i år, på Skandia Tour Future på Romelåsens Golfklubb.

Det var ett gäng trötta och glada gymnasieelever som kom in till klubbhuset efter två tuffa tävlingsdagar i höstväder. Flera av dem har någon tävling kvar i höst, i vissa fall utomlands. Många har dock spelat sin sista tävling för året vilket innebär att de har en vintersäsong fylld av teknikträning framför sig, innan en ny tävlingssäsong drar igång med nya utmaningar.

Vi i Burvik fick mycket beröm under dagarna med den service som tävlingsledare, funktionärer och andra involverade levererade.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng