In Gäster, Medlemmar

Olle Lindholm vann årets seniorgolf, sju slag före en spurtande Crister Boork.

– Jag är glad att jag höll undan för ”Boorken”. Det känns skönt, säger Olle.

Inför sista deltävlingen i torsdags hade han elva slags ledning före Crister. Han kände sig ganska säker på att det skulle hålla.

Totalt blev segerscoren 580 slag på de åtta bästa ronderna under säsongen. Tvåan Crister hade 587 slag. Trea kom Clas-Göran Bergström med 593 slag.

Efter tre år som mycket uppskattad tävlingsledare för seniorgolfen tackar Olle Lindholm för sig.

-Jag tycker jag har gjort min värnplikt. Nu får någon annan eller kanske några tillsammans ta över.

Han vill framhålla den fina hjälp han har haft av klubbens pro Ulf Andersson och medarbetarna Sara Liss och Peggy Tuleus.

– En stor eloge till dem, säger han.

Under senare år har Olle förnyat seniorgolfen genom att införa spel på såväl röd som blå och gul bana. Det var lite gny i början, men i år har man funnit en bra modell där spelarna väljer tee själva. Dock måste man spela minst två tävlingar från vardera tee medan två är fritt valda.

Han tycker det har varit en lyckad förändring.

– Från början var det med tanke på de som är över 75 år och spelar från röd tee, men det har inneburit att vi har fått tre banor att spela på, 54 hål i stället för 18.

Säsongsavslutningen för Seniorgolfen äger rum nu på torsdag och fredag i Västerås med spel på Ängsö gk.

Hela resultatlistan på seniorgolfens ”Order of Merit” och så småningom också ”Eclected” finns under fliken tävlingar/ seniorgolf.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng