In Boende, Damer, Gäster, Medlemmar

– Jag lovar inga mirakel, men kan rätta till en del fel som kan få stor betydelse för spelet.

Det säger Sara Liss, vår assisterande Pro här på Burvik. Hon tycker att fler medlemmar borde utnyttja möjligheten att ta lektioner.

Både hon och Ulf Andersson, klubbens Pro, står till förfogande för enstaka eller flera lektioner.

– Vi kan rätta till en del fel, men sedan måste man vara beredd att träna själv också, betonar hon.

Jämfört med andra klubbar är det rätt få på Burvik som tar hjälp av våra tränare. Kanske beror det på att många är äldre och främst ser golfen som motion och social samvaro och inte bryr sig om att försöka förbättra sitt spel, tror Sara.

– Inget fel i det, men spelet blir roligare om man blir säkrare.

Om det går dåligt kanske man köper nya klubbor, då är det billigare att pröva en lektion först, säger hon med ett leende.

Att det lönar sig har flera vittnat om. Flera av dem som under de senaste veckorna vunnit på Burvik har gjort det efter att ha fått tips av Sara och Ulf.

Vad är det då vi vanliga medelgolfare kan förbättra?

– Definitivt närspelet, svarar Sara snabbt. Där kan man spara många slag. Många använder alltid samma klubba, kanske en sandwedge, och vill slå snygga teve-slag. Själv använder jag gärna en längre klubba och rullar in bollen.

Hur går lektionerna till?

– Vi kan vara på vårt fina övningsområde men också gå med några hål för att ge råd om hur man lägger upp spelet. Det är bra att lära sig en spelstrategi.

Hon försöker att inte ge för många tips, då glöms de lätt bort, max tre saker som man får med sig.

– Tänk på att golf inte är någon kraftsport, även om man förstås behöver ha muskler för att slå riktigt långt. Framför allt handlar det om sving och teknik.

För priser och tider för lektioner, kontakta receptionen.

 

Personligt om Sara:

Sara Liss, assisterande PRO på Burvik, handicap +1,3, ålder 31

Gift med Mathias och har sonen Theodor 11 månader och bonusdottern Alicia 7 år.

Tävlingsspelare, bland annat på undertouren till Europatouren. För tillfället tar dock jobbet på Burvik och framför allt Theodor den mesta tiden.

 

Tommy Svensson

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng