In Gäster, Medlemmar

Segrande lag Städbutiken, Peter Berglund, Magdalena Berglund, Per-Arne Lönnqvist och Fredrik Jacobsson.

Burvik Open öppnades sedvanligt med en Pro Am där våra sponsorer satte ihop tremannalag och fick spela tillsammans med en av de pron som senare skulle delta i Burvik Open. Ett mycket bra sätt att få spela med med en riktigt bra spelare och se hur de gör på nära håll, man lär sig jättemycket.

Spelformen var bästboll där de två bästa resultaten räknades som lagets resultat. Vann gjorde Lag Städbutiken med Magdalena och Peter Berglund, Per- Arne Lönnqvist och pron Fredrik Jakobsson, Bro-Bålsta GK. Framgången var att både Magdalena och P A levererade de 3- och 4poängare som är ett måste i denna spelform medan Peter och Fredrik stod för stabiliteten.

Segraren Anton Karlsson, mitten, tvåan Philip Robinson, till vänster och en av arrangörerna Gunnar Nordén.

Efter Pro Am drog sig skarorna mot Harens väg och Harens GK för att beskåda den mycket speciella tävlingen Haren Open. Nio jättekorta hål och en green där man slår ut med wedge och fortsätter med putter tills bollen är i hål. En riktig folkfest där många Burviksbor var på plats.

Tretton spelare hade anmält sitt intresse så tre måste slås ut i kvalificeringen innan tio kunde genomföra tävlingen. Bland alla dessa proffs lyckades Wallu Anttalainen som regerande klubbmästare i Harens GK komma med till finalen, starkt gjort! Efter de nio hålen hade vi två spelare på 5 under par, europatour spelaren Anton Karlsson Uppsala GK och Philip Robinson Viksjö GK. Efter särspel drog Anton det längsta strået och blev årets mästare.

Som vanligt öste spelarna beröm över denna mycket speciella tävling.

Segraren Christopfer Sahlström till höger och tvåan Fredrik Jacobsson till vänster.

Burvik Open, vår stortävling över 36 hål i två dagar som ingår i Future Series, hade ett startfält på 74 st deltagare från stora delar av landet men också från Norge och Åland. Tävlingen spelades i extrem hetta, dryga 30 grader båda dagarna, så det var verkligen en utmaning för spelarna.

Det var även jämnt i denna tävling, två spelare kom in på 138 slag, 4 under par, Christopher Sahlström, Arlandastad GK, som gjorde birdie på det 36 hålet vilket gav en särspelsplats och Fredrik Jakobsson, Bro-Bålsta GK. Särspelet avgjordes på hål ett där Fredrik slog i vattnet men efter ett fantastisk inspel på ca 230 meter landade knappa 2 meter från hål och hade chans till ytterligare särspelshål men missade putten medan Christoffer gjorde sin birdie och gick vinnande ur striden.

Spelarna var mycket nöjda med arrangemanget, tyckte speciellt att det var kul att spela på en bana med gröna fairways, och kommer nog tillbaka även nästa år.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng