In Boende, Gäster, Medlemmar

 

Pressmeddelande från Burviks GK/Golf AB

Burvik först i Sverige med flerbostadshus främst för äldre vid golfbanan.

 

Burviks golfresort i Roslagen planerar att bygga en ny typ av boende nära klubbhuset och golfbanan. Avsikten är bland annat att äldre medlemmar ska kunna bo kvar i området. Uppsala kommun är positiv till det unika projektet.

 

I år firar golfbanan i Burvik 25 år. Vårt läge, 9 mil från Stockholm och 5 från Uppsala, har hittills lockat 185 hushåll att köpa hus här, permanent eller för fritidsbruk. Cirka 600 personer är medlemmar i golfklubben, förutom de med hus, är det främst personer boende i närområdet.

Våra medlemmar är i huvudsak passionerade golfare över 50 år. Vår vision har därför anpassats till dessa och låter numera: ”Burvik, mötesplatsen i Roslagen där vi spelar golf livet ut.”

Hittills har de medlemmar som känt att de inte längre orkar med att ta hand om sina hus flyttat till lägenheter i de närliggande tätorterna, Norrtälje, Uppsala och norra Storstockholm. Detta vill vi nu ändra på genom att bygga lättillgängliga flerbostadshus nära klubbhuset, de första i sitt slag i Sverige.

Samtidigt planerar vi att öka takten i byggandet av fritids- och permanenthus inom området. Allt för att erbjuda fler passionerade golfare ett boende i direkt anslutning till en golfbana.

För att kunna genomföra allt detta har klubben/golfaktiebolaget samt Burviks Tomt AB lämnat in en ansökan om planbesked till Uppsala kommun. Den behandlades positivt vid Plan- och Byggnadsnämndens sammanträde den 27 juni. Beslutet blev att detaljplanearbetet nu kan påbörjas. Det beräknas vara klart första kvartalet 2019.

I nämndens beslut framgår att förslaget ligger väl i linje med den översiktsplan som kommunen tidigare fastslagit, där man eftersträvar ”ett varierat utbud av boende- och verksamhetsmiljöer”.

Vårt förslag innebär cirka 30 lägenheter i flerbostadshus, cirka 30 i par/radhus och cirka 50 tomter för enbostadshus – allt i direkt anslutning till golfbanan.

Efter det positiva planbeskedet från kommunen startar nu arbetet med att hitta intresserade byggbolag, främst för flerbostadshuset.

 

För mer information kontakta Burviks Golf ABs ordförande Leif Ollerstam 070-728 2880

 

 

Burviks Golf Resort, 740 12 KNUTBY, tel: 0174 – 430 60, www.burvik.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng