In Boende, Junior, Medlemmar

Jag sökte upp Ulf och Sara som jag hittade ute på terrassen I solen, där de just avslutat sin lunch. Jag sa hej och sköt iväg min första fråga:

”Varför har vi orange tee? Vad är det bra för?”

Uffe svarade utan att tveka:

”Orange tee är från grunden en tee där damer 70+ kan få gå fram till om de själva vill. De förlorar ett antal slag via slopen men får spela en kortare bana. Detta är ju inget annat än som herrar 75+ använder röd tee idag.”

”På vilka tävlingar är detta tillåtet?”

Uffe är på bettet och svarar omgående igen utan att ens hinna andas in:

”Singeltävlingarna kan dessa regler tillämpas, men inte på lagtävlingar som exempelvis scramble.
Däremot partävlingar som bästboll och greensome. Under golfveckan är Eckerölinjens greensome, Bamås Damdag, Engelmanns Herrdag och Cobra/Puma Golfslaget tillåtet med Orange (och givetvis röd) tee.”

Ulf fortsätter:

”Sedan kan nybörjare som ska ta grönt kort både använda lilla banans tre hål eller stora banan från orange tee. För yngre juniorer som ännu inte utvecklat sin slaglängd kan med fördel spela från orange tee. Det gör golfen mycket roligare för dem och det är ju det golfen ska vara. Rolig! Rolig för alla.”

Sara inflikade också att:
”Damerna spelade från orange tee under den senaste damtorsdagen.”

Efter att ha pratat med representanter från bansidan så vet jag att inte de orange teena kostar något extra för klubben, men förstår att de skapar extra möjligheter för vissa grupper av spelare.

Kostnader som kommer är exempelvis omskyltning eftersom vi fått en extra tee. Förhoppningen är att kunna få in detta till budgeten nästa år.

Detta är också en del av 50/50 projektet som golfförbundet driver för att göra golfen mer tillgänglig för damer i alla åldrar. Det kan finnas möjlighet till bidrag även därifrån.

Uffes slutkommentar är:

“Fler borde prova orange tee, inklusive jag”.
Jag tar det som ett löfte. Fråga Uffe nästa gång du träffar honom om han ännu hunnit spela banan från orange tee. Svarar han ja så ska du bara fråga: ”Var det roligt?”

Sara avslutar hela intervjun med en bra idé:

”Kanske vi till och med kunde ha en specialtävling där vi nyttjar alla tees, även den orangea för alla?”

Några tankar från några av de damer som spelade Orange tee under veckan:

”Har bara testat en gång och det känns inte som det är så bråttom att testa igen faktiskt. Förenklar lite på pár-5 hålen men i övrigt spelar jag hellre från rött tills vidare.
Positivt att man måste tänka lite annorlunda förstås om man ska vara ärlig. Men som sagt, det är inte värt att tappa flera slag för min del.”

”Orange tee var inte bra för mig! Mitt sämsta slag är puttning just nu och det blev lika många puttar från orange, men med färre erhållna slag! Kanske bättre en annan gång.
Det var ändå kul med orange tee som omväxling.”

”Jag tycker att vi skall ha orange tee. Det blir allt vanligare och vi skall vara en klubb som erbjuder orange tee. Bra som träning att spela det korta spelet in mot green.
Bra för nybörjare och ungdomar Kvalitén räcker som det är.”

”Jag tycker de var roligt. Teen blir ju bättre när den blir nerklippt några gånger. Jättebra för äldre damer som slår kort.”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng