In Gäster, Medlemmar

Sent omsider kommer här en rapport om hur det gick i årets golvecka. Meningen var att vi skulle ha 5 tävlingar men det häftiga regnet på fredagen stoppade Cobras singeltävling. Vi återkommer om hur vi gör med denna tävling i år.

Golfthäftet Trophy

I år inleddes veckan med Golfhäftets tävling då vi i år gick med i det samarbetet. Spelformen var partävling greensome poängbogey och lockade hela 43 lag. Golfhäftet var på plats och delade ut godiebags till de som valt att vara med på närmasthåltävlingen vilket var i princip alla. De bjöd på ett frikostigt prisbord där hela 11 lag fick pris.

Vinnare och Burviks representater till Sverigefinalen på Bro Hof blev Kristina och Veijo Hjerppe på 43 poäng. I segertalet poängterade Veijo att det var Kristinas fantasiska långputtar som gav dem segern. Tvåa Carita Rundqvist och Kjell Herke och trea Anita och Olle Thurlin, båda lagen på 41 poäng.

Första priset i närmasthåltävlingen och vinnare av ett par fina Footjoy golfskor blev Anna-Lena Norling.

Eckerölinjens Xpresscramble

Traditionellt spelade vi Eckerölinjens tävling på onsdagen med efterföljande resa till Ekerö t o r.  17 fyrmannalag deltog och spelformen Xpresscramble innebar att bruttopar var det högsta resultat man kunde få då vi ville minimera speltiderna för att vara säkra på att hinna till bussarna i tid.

Tävlingen avslutades med en häftig hagelskur som ledde till att man var tvungen att ”skotta” väg för bollen för att kunna gå i hål.

Vinnare blev Merja och Anders Grunwald och Gunnel och Anders Söderström på 58 slag netto efter en bogeyfri runda och 6 birdies. Tvåa kom familjerna Daleke/Stattin på  59 netto samma som familjen Persson och Stålberg/Svensson.

Prisutdelning hölls ombord i båtens restaurang där stämningen var hög.

Boutique Bamås damtävling och Engelmans herrtävling.

Lika traditionsenligt sponsrade Boutique Bamå och Engelmanns torsdagens dam- och herrtävling.Damerna spelade singelspel medan herrarna spelade bästboll.

27 damer ställde upp och tävlingen vanns av Carita Rundqvist på det något blygsamma resultatet 77 slag netto. Hon startade bra men trodde inte på någon topplacering efter en något sämre avslutning. Tvåa blev Inger Albinsson, Åkersberga GK och tra Birgitta Månsson, båda med samma resultat som Caraita men med högre handicap.

I herrarnas bästboll deltog 48 herrar uppdelade i 24 lag. Det var mycket jämt även i denna tävling men till slut stod Kjell Herke och Björn Ögren som segrare på 64 slag netto samma resultat som tvåorna Anders Strid och Lennart Gustafsson medan treorna Hans-Göran Malmström och Patrik Kvarnlöf landade på 65 slag.

Burviks Tomt ABs  Texas scramble

Veckan avslutades som vanligt med Burviks Tomt ABs Texas scramble där hela 28 lag deltog. När startlistan publicerades anande nog många att laget med Carina Occasius, Crister Boork, Peter Kruger och vår allas Jonte ”Bubba” Lööf skulle bli svårslagna. Så blev också fallet då de brakade in på 57 slag netto efter en eagle och nio birdies. Tvåa kom Maria Sköldborg, Joakim Thulin, Carina och Mikael Eriksson med samma resultat men högre handicap och tror blev Kjell och Anton Herke, Carita Rundqvist och Tommy Jonsson med 58 slag.

Avslutningsvis får vi tacka veckans alla sponsorer, Golfhäftet, Eckerö Linjen, Boutique Bamå, Engelmann och Burviks Tomt AB. Vi får väl även speciellt gratulera paret Rundqvist Herke för veckans framgångar.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng