In Gäster, Medlemmar

I helgen avgjordes vår största tävling, Burvik Open, med som vanligt,  en inledande Pro Am på fredagen.  Liksom förra året var det rejält högsommarväder med temperaturer runt 30 grader.

13 lag deltog i Pro Amen där 3  ”vanliga” spelare fick ett ”proffs” med i bollen. Man spelade dels en bästboll poängbogey där de två bästa resultaten i bollen räknades, dels en scratchtävling mellan proffsen.

Bästbollen vanns av lag Städbutiken med Magdalena och Peter Berglund, P-A Lönnqvist och proffset Fredrik Jacobsson med resultatet 89 poäng, tvåa blev lag Sjövik med Torbjörn och Thomas Liiv, Viktor Broberg och Oscar Lengden, som spelar på europatouren, 83 poäng och trea lag emDoc, Carina Occasius, Crister Boork, Peter Kruger och Pontus Stjärnfeldt, 80 poäng.

Proffstävlinge vanns av Anton Karlsson som också spelar på europatouren, med 68 slag, fyra under par, före Emil Othberg, 70 slag och med Mathias Wederman som trea på 71 slag.

Sen var det dags för tvådagarstävlingen över 36 hål med ett startfält där hela 30 spelare av de 86 hade plushandicap, bästa startfältet någonsin i Burvik Open. Värmen var som sagt tryckande och med stenhårda greener, nästintill perfekta fairways och saftig ruff var banan inte lätt att bemästra även för dessa spelare. Många av spelarna berömde banans skick och sa att den  nog aldrig varit i bättre kondition. Vilken klubb med 500 medlemmar och knappa resurser kan erbjuda en bana i detta skick kan man fråga sig. Vår banpersonal är fantastisk.

Några av helgens framgångsrika deltagare. Från vänster Jonas Wallmo, Emil Othberg, David Bäckström, Olle Ryberg och Martin Westerlund

I ledarboll på söndagen gick bröderna Othberg, Emil och Filip, från Viksjö GK tillsammans med Jonas Wallmo, Roslagens GK, med hungrigt gäng jagande bakom. Men det skulle visa sig att ledaren från lördagen, Emil Othberg, inte gick att hejda, med en 68 och en 69 runda, 7 under par totalt var han 3 slag före tvåan, David Bäckström från Västerås GK. Tredjeplatsen delades av Oascar Lengdén och Gabriel Spetz, Stockholms GK med två under par.

Bästa amatör, Viktor Forslund, AIK GK, ett över par, tvåa Olle Ryberg Österåker med klubbkamraten Martin Westerlund som trea, ett resp två över par.

En lyckad helg är över och många spelare lovade komma tillbaka nästa år, nu ser vi fram emot KM nästa helg.

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng