In Boende, Damer, Gäster, Junior, Medlemmar

Anders Ohlin och Ingemar Gustavsson på nians utökade green.

– Banan är i mycket bättre skick än förra året. Det glädjande beskedet ger banchefen Anders Ohlin och banarbetaren Ingemar Gustavsson.

Men när den kan öppnas för spel beror på hur kallt det blir om nätterna den kommande veckan.

– Så fort vi bedömer att den är spelbar öppnar vi förstås, säger Anders.

Särskilt greenerna har klarat sig bra under vintern. Förra året var det ju stora skador av så kallad isbränna, men av det syns inget i år. Fläckar av snömögel finns här och var, men det är inget stort problem, enligt Anders.

Den annars utsatta tvåans green har legat under plast med mycket gott resultat. Även fairways ser bra ut, även om det förstås tar ett tag innan de blir perfekta. Snön som kommit den gångna veckan är inget problem, snarare tvärtom.

– Vi vill dock gärna hinna klippa alla fairways en gång innan vi öppnar, säger Anders.

En av nyheterna för i år är att nians green har utökats. Det har gjorts av både spelmässiga skäl, större chans att hålla sig kvar på green om man slår litet för långt, och för att den ska kunna skötas lättare.

Vidare har dräneringen förbättrats både vid sjuan och nian.

Stormen i vintras förstörde en del av viltstängslet, men vildsvinen har inte gjort någon skada på banan, och det är lagat nu.

Så allt av allt att döma kan vi se fram mot spel snart på vår fina bana.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng